60-lecie
Moderatorzy: Pojezierski, Moderatorzy
To by się dopiero "działo", oj "działo".THE CORE pisze:Turniej jest dobry. Ale nic za darmo... Ja bym chciał widzieć u nas Cracovię, bo to najstarszy nadal istniejący polski klub. Dobrze by pasiło do 60-lecia. Do tego Legia, bo najwyżej w tabeli wszechczasów i Ruch Chorzów lub Górnik Zabrze, bo najwięcej mistrzostw wygranych.
Taaa... tylko wescie żeby zechciało im sie przyjeżdżac do Olsztyna:/
Ja tam na pewno ostro se popije 15 jak cos to można nawet jakąs wspolna bibe zrobic:P A jeśli chodzi o jakieś "prezenty" to dla mnie by był najwspanialszy: awansik do 2 ligi:D. Bo przeciez w końcu jeszcze wszystko jest możliwe w tabeli jest na prawde ciasno a oks traci jak dobrze pamiętam do 1 zespołu 8 pkt. ale STOMIL jak zwykle: DAMY RADE!:P
Ja tam na pewno ostro se popije 15 jak cos to można nawet jakąs wspolna bibe zrobic:P A jeśli chodzi o jakieś "prezenty" to dla mnie by był najwspanialszy: awansik do 2 ligi:D. Bo przeciez w końcu jeszcze wszystko jest możliwe w tabeli jest na prawde ciasno a oks traci jak dobrze pamiętam do 1 zespołu 8 pkt. ale STOMIL jak zwykle: DAMY RADE!:P
Drugi Irak w Olsztynie gwarantowany ...Przybyś pisze:DObry byłby turniej 4 grupy po 4 zespoły:
A: STOMIL , Resovia ( była zgoda) , ŁKS Łódź (także była zgoda) , Legia ,
B: Polonia.B , Ruch Ch. ,Cracovia, Wisła
C: Arka , Jaga , Warmia.O , STOMILOWCY
D: BYLI STOMILOWCY ( czyli ekipa bobo Kaczmarka) , Lech , Naki Olsztyn , Widzew
60 lat to dobra okazja na wspomnienia. Mało kto wie, jak wyglądały herby Stomilu przed laty:
I żeby nie było, uzupełniłem kolekcję pozostałymi, znanymi, herbami.
I żeby nie było, uzupełniłem kolekcję pozostałymi, znanymi, herbami.
Ostatnio zmieniony wt 13 wrz, 2005 przez zicoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzecia od góry (ta okrągła) to nie herb, a odznaka fabryczna. Osobiście wiedziałem tego typu 5 różnych sztuk- różnica polega tylko na kolorach.
Co do drugiej od góry, to posiadam takową także w innych odcieniach.
Generalnie w tych dawniejszych czasach dobór kolorów klubowych był ciekawy...
[ Dodano: 13.09.2005, 20:34:59 ]
Dalej wspominamy?
To od mnie najstarszy proporczyk Stomilu jaki do tej pory spotkałem na swej drodze:
http://img234.imageshack.us/img234/5272 ... 5004sl.jpg
XX`lecie- OKS Stomil, rok 1965.
Co do drugiej od góry, to posiadam takową także w innych odcieniach.
Generalnie w tych dawniejszych czasach dobór kolorów klubowych był ciekawy...
[ Dodano: 13.09.2005, 20:34:59 ]
Dalej wspominamy?
To od mnie najstarszy proporczyk Stomilu jaki do tej pory spotkałem na swej drodze:
http://img234.imageshack.us/img234/5272 ... 5004sl.jpg
XX`lecie- OKS Stomil, rok 1965.
To chyba właśnie jest ten o którym piszesz- (foto wstawiłem wyżej) z drugiej strony nie ma napisu Stomil, a jedynie OKS i wspomniane przez Ciebie pionowe jasno- niebieskie pasy wraz z dokładną datą: 15.VII.1965.THE CORE pisze:Z zamierzchłych lat dzieciństwa pamiętam taki trójkątny herb (kształt jak obecne Pogoni Szczecin lub Górnika Zabrze). Barwy biało-niebieskie (pionowe pasy jak na tradycyjnym) i czarne litery: OKS STOMIL.