ano to juz inna bajka nawet tego nie wiedziałem.to ciekawe tylko czy zamontuja je w bezsensownym miejscu tz.na krytej pod samym płotem gdzie i tak nikt nie usiadzie .Ja bym proponował na łuku od krytej do zegara.Tam jeszcze jest w miare dobre podłoże i ogolnie ładnie by sie prezentowało.Ale coz nie my jestesmy do decyzji gdzie je umieszczac...Emilozo pisze:Krzesełek OSiR ma bardzo, bardzo dużo... jeszcze z czasów I ligi... więc nic nie kupowali. A montować jest komu - są pracownicy na stadionie...
Stadion Stomilu!
Moderatorzy: Pojezierski, Moderatorzy
- goleo6
- jak wyjazd to tylko do Iławy i Elbląga...
- Kontakt:
jakby krzesełka miały być zamontowane na łuku koło zegara to musiałoby być ich chyba troche więcej bo nie starczy ich na przykrycie tego kawałka oczywiście tego wybetonowanego, bo na tym z chwastami to...ech szkoda gadać
Ostatnio zmieniony pn 15 paź, 2007 przez goleo6, łącznie zmieniany 1 raz.
ja to uważam że najpierw powinni znaleźć pieniądze i zrobić odrazu nowoczesny stadionbo niema sensu zrobić stadionu na 10 tys miejsc jak w takim tempie możliwe że stomil wejdzie do ekstraklasy.Najlepszym wyjściem było by załatwić dotacje z unii uzbierać troszke kaski i zmoderwnizować stadion w nowoczesności podobny do stadionu lecha poznań.Tak ja uważam
Moim zdaniem to gdyby chcieli to by zrobili dla nich widocznie bardzo meczące jest staranie sie o jakieś dotacje z Unii na obiekty sportowe ;/ dużo kasy idzie w tym kierunku ale polska nie potrafi z tego korzystać oni myślą ze na kolanach Unia przyjdzie i bedzie błagac o modernizacje olsztyńskiego stadionu ;/ wola kasę podzielić między siebie a nie tam wydawac na jakies "głupoty"(takie pewnie jest ich zdanie a tak w ogóle ZAL.PL
STOMIL OLSZTYN!!!!!
STOMIL OLSZTYN!!!!!
dobrze by zrobili jakby zburzyli łuk od strony zegara i zrobili trybune na np. 2tys miejsc taki prostokat wyszedlby i bylaby duzo lepsza widocznosc cos w stylu stadionow Angielskich ale to marzenia
P.S a gdzie OSiR trzyma te krzeselka i czemu ich nie zamontowali w 1 lidze tylko zaprzestali robot? Betonu zabraklo?
P.S a gdzie OSiR trzyma te krzeselka i czemu ich nie zamontowali w 1 lidze tylko zaprzestali robot? Betonu zabraklo?
Tak moze cos sie ruszy w nastepnej kadencji...Jak na ostatnim meczu Czesłw M.widoczny był na trybunie honorowej to w 2 połowie jakos szybko sie ulotnił. Chyba sie spieszył na jakis spot wyborczy..barakuda pisze:wszyskto kosztuje i nie ma nic za darmoche.a ludki z ratusza tylko gadaja jak idą wybory itp
Ostatnio zmieniony pn 15 paź, 2007 przez Kamas, łącznie zmieniany 1 raz.
Radni w naszym miescie niestety bardziej interesuja sie Travelandem i AZS-em...Stomil ich nie interesuje...Przydałby sie nam sympatyk klubu w sejmie, ale poki co chyba nikt sie nie deklarował. Moim zdaniem taka deklarac ja (o ile bylaby oczywiscie szczera) moglaby dostarczyc takiemu kandydatowi elektoratu w postaci kibicow. Naprawde dziwie sie, ze tak malo osób "u wladzy" w naszym miescie interesuje sie lokalną piłką nożną. Na meczu z Kolnem odwiedził nas Małkowski Czesio...ciekawe czy mu sie podobalo
Moim zdaniem miasto powinno sie wlączyć w promocje klubu. Nie mowie o dawaniu pieniedzy na klub bo to abstrakcja. Jezeli miasto bedzie wspieralo klub w promocji to napewno zwiekszy to zainteresowanie potencjalnych sponsorów i frekwencje na trybunach. I jedno i drugie jest równie ważne.
Moim zdaniem miasto powinno sie wlączyć w promocje klubu. Nie mowie o dawaniu pieniedzy na klub bo to abstrakcja. Jezeli miasto bedzie wspieralo klub w promocji to napewno zwiekszy to zainteresowanie potencjalnych sponsorów i frekwencje na trybunach. I jedno i drugie jest równie ważne.
-
- wie, że "Wyjazd Rzecz Święta"!
- Kontakt:
jeżeli wybudują stadion na kks-ie to się załamie Piłsudskiego 69a to historyczne miejsce a nie Sybiraków. Czy nie odpowiadał by wam stadion jaki ma powstać w Lubinie http://stadiony.net/project.php?p=137 całkowity koszt to 120 mln zł to nie jest dużo jak na stadion miasto powinno pomyśleć o takim stadionie ale nie na terenach kks warmii tylko przy al. Piłsudskiego 69a
Ostatnio zmieniony wt 16 paź, 2007 przez Gie., łącznie zmieniany 1 raz.
Faktem jest, że taki stadion jaki w planach ma Zagłębie był by idealny. Pojemność optymalna jak na Olsztyn. Tylko koszta budowy takiego stadiony na Piłsudskiego były by nieporównywalnie wyższe bo wiązało by się to z przygotowanie podmokłego terenu, na którym nie powinien stać Nasz obecny stadion (zresztą częściowo nie stoi a zapada się jeżeli się nie myle).
Co do tradycji to zgodzę się że miejsce jest ważne i chciałbym stadion w miejscu starego. Ale zauważcie, że na świecie buduje się stadiony od podstaw w zupełnie nowych miejscach. Co prawdopodobnie związane jest z minimalizacją kosztów. mogę się mylić =]
Co do tradycji to zgodzę się że miejsce jest ważne i chciałbym stadion w miejscu starego. Ale zauważcie, że na świecie buduje się stadiony od podstaw w zupełnie nowych miejscach. Co prawdopodobnie związane jest z minimalizacją kosztów. mogę się mylić =]