Stomil bedzie współpracował z Legią
Moderatorzy: Pojezierski, Moderatorzy
-
- stara się chodzić na wszystkie mecze
Ludzie [moderator] współpraca z łegłą!!!!Proszę was wszystkich nie róbcie sobie jaj naprawdę .Kibice ze starszego pokolenia przewracają się w grobach może podajmy rękę jeszcze olimpii i granicy i zróbmy fane fc olsztyn .[moderator] nie dla tego projektu.Damy sobie rade bez nich i ich zafajdanych piłkarzyków Czeresiowi jak tak zależy na STOMILU to niech szuka prawdziwych sponsorów a nie rozbija klub od środka .Pozdro dla prawdziwych kibiców TYLKO STOMIL OKS!!!!!!
-
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Co za pożytek z takiej współpracy. Pan Nakielski będzie miał kaskę za sprzedaż utalentowanej młodzieży do Legii. Będzie zbierał doświadczenie w profesjonalnym klubie. Legia będzie miało dobrze zapowiadających się piłkarzy. A Stomil gdzie będzie w tym wszystkim? Będzie grał raz do roku sparing z Legia i to wszystko. Pamiętam kiedyś były plany to Stomil miał mieć satelity w małych miasteczkach regionu. A teraz sami jesteśmy satelitą i będąc w takim położeniu nie ma szans na rozwój.
- Fanatyk_OKS
- jak wyjazd to tylko do Iławy i Elbląga...
-
- wie, że "Wyjazd Rzecz Święta"!
- Kontakt:
Z ostatnich postów chyba tylko Widmo napisał coś w miarę przyzwoitego. Wszyscy się pucują, wyolbrzymiają sprawę, jadą po Czereszewskim, a - o ile mi wiadomo - wiecie tyle co ja, czyli niewiele. Lepiej najpierw pojechać po Nakielskim, po Czeresiu, wszystkich zmieszać z błotem, nie wiedząc nawet, o co chodzi. Może od razu powieście ich przed wejściem na stadion, skoro robią tyle złego.
Trochę zalatuje hipokryzją.
Jeszcze się powstrzymajcie od osądów...
Zobaczymy, co z tego wyjdzie za trzy czy cztery lata, bo ten czas dokładnie pozwoli nam dostrzec korzyści ze współpracy. Na razie oszczędźcie sobie przykrych słów i nerwów, bo naprawdę nie warto.
Trochę zalatuje hipokryzją.
Jeszcze się powstrzymajcie od osądów...
Zobaczymy, co z tego wyjdzie za trzy czy cztery lata, bo ten czas dokładnie pozwoli nam dostrzec korzyści ze współpracy. Na razie oszczędźcie sobie przykrych słów i nerwów, bo naprawdę nie warto.
-
No dokładnie, póki co mozemy jedynie gdybać co i jak, bo tak naprawde nic o calej sytuacji nie wiemy...
Umowa taka ma swoje plusy i minusy. Napewno lepiej dla naszych mlodych pilkarzy, że mieliby łatwiejsze szanse wybicia sie(nie czarujmy sie juz tylko dla niewielu gra w Stomilu jest szczytem marzen). O ewentualnych pieniazkach to trudno tu nawet cokolwiek powiedziec...
Dziwi mnie natomiast co klub chce osiagnac z takiej wspolpracy, bo Legia nie jest dla mnie zadnym wzorem jesli chodzi o organizacje klubu (wystarczy przypomniec sobie tysiace zawirowan po przejeciu ich przez ITI), pilkarzy tez bysmy raczej nie dostawali bo szli by oni predzej do tamtejszych rezerw...
No ale czas pokaze czy warto wogole było cos takiego tworzyc...
Umowa taka ma swoje plusy i minusy. Napewno lepiej dla naszych mlodych pilkarzy, że mieliby łatwiejsze szanse wybicia sie(nie czarujmy sie juz tylko dla niewielu gra w Stomilu jest szczytem marzen). O ewentualnych pieniazkach to trudno tu nawet cokolwiek powiedziec...
Dziwi mnie natomiast co klub chce osiagnac z takiej wspolpracy, bo Legia nie jest dla mnie zadnym wzorem jesli chodzi o organizacje klubu (wystarczy przypomniec sobie tysiace zawirowan po przejeciu ich przez ITI), pilkarzy tez bysmy raczej nie dostawali bo szli by oni predzej do tamtejszych rezerw...
No ale czas pokaze czy warto wogole było cos takiego tworzyc...
-
- jak wyjazd to tylko do Iławy i Elbląga...
- Kontakt:
Legia może dużo zyskać na tej umowie, a mianowicie młode talenty, które w przyszłości sądze że zaistnieją w klubie Legii a nie w naszym Olsztyńskim. Gdyż Legia ma do zaoferowania dużo więcej niż my na chwile obecną. Nam pozostanie jedynie, tu cytuję: "Nam z kolei zależy na dostępności do materiałów szkoleniowych, na różnej formie stażów trenerskich. Będziemy zabiegali o to, aby Legia udostępniła nam wiedzę w sprawach organizacji i marketingu klubu." Hm... kiedy sie słyszy że młode talenty mają iść do Legii to każdy załamuje ręce i myśli o najgorszym. Ale nawet z byle jakiego charlaka można zrobić dobrego zawodnika jeśli sie wie do jakich środków sie posuwać aby osiągnąć zamierzony cel. Jednak warto pamiętać że nei każdy umie umiejętnie wykorzystywac wiedzę. Może ona pójść na marne lub poprostu ktoś może nie być przygotowany do takich poświęceń, wysiłku i zapału. Zabierając nam młode talenty a dawając wiedze na początku może to osłabić drużynę, ale co później? Niewiadomo...
Nikogo nie krytykując wyraziłam swoją myśl..
- Kleofas
- kiedyś odpalił nawet race
Może jednak nie będzi tak źle cytat z gazety wyborczejGocha pisze:my na chwile obecną. Nam pozostanie jedynie, tu cytuję: "Nam z kolei zależy na dostępności do materiałów szkoleniowych, na różnej formie stażów trenerskich. Będziemy zabiegali o to, aby Legia udostępniła nam wiedzę w sprawach organizacji i marketingu klubu." Hm... kiedy sie słyszy że młode talenty mają iść do Legii to każdy załamuje ręce i myśli o najgorszym. Ale nawet z byle jakiego charlaka można zrobić dobrego zawodnika jeśli sie wie do jakich środków sie posuwać aby osiągnąć zamierzony cel. Jednak warto pamiętać że nei każdy umie umiejętnie wykorzystywac wiedzę. Może ona pójść na marne lub poprostu ktoś może nie być przygotowany do takich poświęceń, wysiłku i zapału. Zabierając nam młode talenty a dawając wiedze na początku może to osłabić drużynę, ale co później? Niewiadomo...
PiMłodzi zdolni zawodnicy z Olsztyna będą mieli możliwość treningów w Warszawie w tamtejszej akademii - mówi Czereszewski. - Natomiast piłkarze, którzy nie załapią się do składu Legii zasilą szeregi OKS. Również nasi trenerzy będą mogli odbywać staże w warszawskim klubie.
http://miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35190,3964674.html
- Anty-Jeziorak
- był już na meczu wyjazdowym
- Kontakt:
Nie mysle ze do 2 ligi z taką umową najwyzej awansujemyTomek pisze:Tzn: bedzie tak ze legła bedzie brala od nas najlepsze talenty....... nas uczyla jak sie szkoli mlodziez po to by pozniej ich wypromowac i wziasc za to gruby hajs..........a my...... bedziemy sie palętać po 4 lidze...bo najlepsi wyladuja w legiii
A gdzie Liga Mistrzoww? Orange ?
-
- Kontakt:
-
- zna go kilka osob z ekipy
-
- wie, że "Wyjazd Rzecz Święta"!
DLA MNIE TO BARDZO LADNIE SIE ZBLAZNIL MOWIAC O WYJEZDZIE I POKAZUJAC ELKE,NA TEJ FOTCE ZACHOWAL SIE JAK TRESOWANA MALPA ( NIE OBRAZAJAC TYCH ZWIERZAT ) USMIECH I KCIUK DO GORY, KTORY ZRESZTA MOZE WSADZIC SOBIE W ROZEPCHANY TYLEK.
SZKODA ZE NIE ROZBIL SIE NIGDZIE SAMOLOTEM JAK GRAL W LIDZE ROSYJSKIEJ..
SZKODA ZE NIE ROZBIL SIE NIGDZIE SAMOLOTEM JAK GRAL W LIDZE ROSYJSKIEJ..