Jak narazie to gramy w 4 lidze.stomilowiec-dychu pisze:nie rozpedzam sie ale juz widac ze piłka w Olsztynie wraca na ogólnopolski poziom. [/i]
OKS STOMIL w IV lidze - temat ogólny
Moderatorzy: Pojezierski, Moderatorzy
-
- zabiera szalik Stomilu na mecz
i głowa w tym panów z zarządu, którzy będą musieli zacząć się starać o sponsorów, a najlepiej jakiegoś strategicznego oraz władz miasta, które też będa musiały się jakoś klubem bardziej zainteresować. Weżmy przykład korony kielce kroczyli z 4 ligi gdzie teraz są już w czołówce OE z najładniejszym stadionem w Polsce!!!..::DAWIT::.. pisze:trzecia liga bedzie to jest niemal pewne, lecz trzeba pomyslec rowniez o tym by nie bylo powtorki sprzed dwoch lat, gdy spadlismy z III ligi!!! Juz trzeba szukac sponsorow, pokazac, ze nam zalezy!!! A wiec nie mozna spoczac na laurach tylko powaznie myslec o tym, aby nawet awansowac do II ligi!!!
- Wiktor
- stara się chodzić na wszystkie mecze
Hahahaha.stomilowiec-dychu pisze:nie rozpedzam sie ale juz widac ze piłka w Olsztynie wraca na ogólnopolski poziom. [/i]
Good one.
Moze nie rosnijmy w piorka tak szybko. Jestesmy w 4 lidze, a to wybaczcie, ale nie jest ogolnopolski poziom:)
Sponsor - bardzo bedzie potrzebny, zeby myslec o 3 lidze na powaznie. Zastanawiam sie tylko kto w regionie bedzie sklonny inwestowac w Stomil?
nie no zes teraz to dal niezle ogladajac mecze tak patrzac na powaznie to, to jest poziom maksymalnie 3 ligowy! To nie jest gra, ktora moze przyniesc 2 lige, ani to nie jest zespol, ktory by awansowal do 2ligi, prawda jest taka, ze narazie pieniedzy nie ma i pol zespolu opiera sie na wychowankach Nakiela. Awans do 3 ligi moze przywrocilby nadzieje, ale to tylko do pierwszych kilku kolejek, chyba ze znalazlby sie sponsor, ktorego sie nie oszukujmy w regionie naszym nie ma! Indykpol, Michelin nie bedzie dawac duzo pieniedzy na Stomil! Mam nadzieje ze po awansie zaczna sie rozmowy na temat modernizacji stadionu, bo z tego co mozna bylo przeczytac to na IV lige nie chcieli tego robic. Moze jak awansuja to sie cos ruszy w tym kierunku, bo nie ma co sie oszukiwac, stadion nasz to juz jest ruina wystarczy popatrzec na niego stojac poza nim. AWANS moze dac nadzieje na "lepsze jutro" ale nie ma co sie od razu spinac na awans do 2 ligi, bo bez srodkow $$ takie cos nie jest w zasiegu, jedynie walka o utrzymanie. Dla mnie jedyny zawodnik na ten moment, ktory ma umiejetnosci przynajmniej 2 ligowe jest Grzesiek Lech.stomilowiec-dychu pisze:już nie dlugo wszyscy zobaczą, że Nasz ukochany STOMIL OLSZTYN wróci na salony piłkarskie pierwszej ligi oraz innych pucharów europy.
A co do samego awansu, mam nadzieje, ze podczas INWAZJI NA ILAWE bedziemy swietowac awans
- Wiktor
Male sprostowanie: Michelin nie da ani grosza na Stomil. Dlaczego?SzEFoo pisze:Michelin nie bedzie dawac duzo pieniedzy na Stomil!
Dam dwie odpowiedzi.
1. Byly juz rozmowy z zarzadem i temat dla zarzadu Michelin nie istnieje.
2. Gdyby Michelin mial zamiar sponsorowac pilke nozna to przypuszczam, ze byloby to cos z Francji. Gdyby mieli sponsorowac kazdy klub pilkarski z miasta gdzie maja fabryke to firma mialaby powazny problem.
Prędzej Czesław Jerzy Malkowski <lol> wyłoży na renowację stadionu, niż Francuzi wyłożą na budowę drużyny.SzEFoo pisze:nie no zes teraz to dal niezle ogladajac mecze tak patrzac na powaznie to, to jest poziom maksymalnie 3 ligowy! To nie jest gra, ktora moze przyniesc 2 lige, ani to nie jest zespol, ktory by awansowal do 2ligi, prawda jest taka, ze narazie pieniedzy nie ma i pol zespolu opiera sie na wychowankach Nakiela. Awans do 3 ligi moze przywrocilby nadzieje, ale to tylko do pierwszych kilku kolejek, chyba ze znalazlby sie sponsor, ktorego sie nie oszukujmy w regionie naszym nie ma! Indykpol, Michelin nie bedzie dawac duzo pieniedzy na Stomil! Mam nadzieje ze po awansie zaczna sie rozmowy na temat modernizacji stadionu, bo z tego co mozna bylo przeczytac to na IV lige nie chcieli tego robic. Moze jak awansuja to sie cos ruszy w tym kierunku, bo nie ma co sie oszukiwac, stadion nasz to juz jest ruina wystarczy popatrzec na niego stojac poza nim. AWANS moze dac nadzieje na "lepsze jutro" ale nie ma co sie od razu spinac na awans do 2 ligi, bo bez srodkow $$ takie cos nie jest w zasiegu, jedynie walka o utrzymanie. Dla mnie jedyny zawodnik na ten moment, ktory ma umiejetnosci przynajmniej 2 ligowe jest Grzesiek Lech.stomilowiec-dychu pisze:już nie dlugo wszyscy zobaczą, że Nasz ukochany STOMIL OLSZTYN wróci na salony piłkarskie pierwszej ligi oraz innych pucharów europy.
A co do samego awansu, mam nadzieje, ze podczas INWAZJI NA ILAWE bedziemy swietowac awans
Ale Indykpol to dobry kierunek. Może AnimeX (dawne Morliny), Szynaka Meble to raczej nie (związał sie z Drwęcą). Ale warto przypomnieć Radio Olsztyn wspomagało klub.No od tego są ludzie. Niech dziala m.in. Czeres- nasz ambasador. Może przyciągnie jakiegos wariata z Kaukazu lub Kalingradu <lol>
-
- jak wyjazd to tylko do Iławy i Elbląga...
Tak, czy inaczej szukac trzeba . Może warto byłoby poszukac poza Olsztynem -powiatem, województwem...
trzeba szukać , szukać, i jeszcze raz szukać . Naciskać firmy wysyłac faxe,maile ...Niestety to już do Nas-kibiców nie należy. Smieszą mnie tylko wypowiedzi p.Świniarskiego , który mowi ,ze powrotu do nazwy Stomil nie moze być na chwile obecną ,poniewaz to odstraszałoby potencjalych sponsorów ....więc ja pytam -OKS1945 jest od 3 lat i co??...Jakoś nie zauważyłem ,zeby sponsorzy pchali sie drzwiami i oknami do klubu w celach sponsorskich ...Więc Panie prezesie troszkę rozwagi i jak wspomniałem wyżej -trzeba działac zdecydowanie bardziej aktywnie -nawet poza woj .
trzeba szukać , szukać, i jeszcze raz szukać . Naciskać firmy wysyłac faxe,maile ...Niestety to już do Nas-kibiców nie należy. Smieszą mnie tylko wypowiedzi p.Świniarskiego , który mowi ,ze powrotu do nazwy Stomil nie moze być na chwile obecną ,poniewaz to odstraszałoby potencjalych sponsorów ....więc ja pytam -OKS1945 jest od 3 lat i co??...Jakoś nie zauważyłem ,zeby sponsorzy pchali sie drzwiami i oknami do klubu w celach sponsorskich ...Więc Panie prezesie troszkę rozwagi i jak wspomniałem wyżej -trzeba działac zdecydowanie bardziej aktywnie -nawet poza woj .
Zanim zaczniesz krytykować kogokolwiek, rozeznaj się w sytuacji, pogadaj z prezesem, poznaj jego aktywność, pogadaj z firmami, czy zainteresowane są jakimkolwiek sponsoringiem. A nie piszesz wszystko, co ci na myśl przyjdzie. Więcej pokory i szacunku.NAGÓRKI pisze:Więc Panie prezesie troszkę rozwagi i jak wspomniałem wyżej -trzeba działac zdecydowanie bardziej aktywnie -nawet poza woj .
I nie prawda, że nie zależy to wcale od kibiców. Za pewne nie jeden z nas ma ojca, wujka, dziadka czy jakiegokolwiek innego znajomego związanego z zarządem mniejszej czy większej firmy. Może warto było by podsunąć pomysł? Bo siedzieć na dupie przed kompem i pisać "może ta, może tamta firma zainwestuje" to każdy potrafi....
-
- zabiera szalik Stomilu na mecz
-
- zna go kilka osob z ekipy
- Wiktor
Bardzo watpliwa sprawa.THE CORE pisze:chodzą słuchy, że Michalin od jesieni wygryzie PZU z AZS. Ale żeby to oznaczało, że PZU wejdzie w Stomil...
A nawet jesli to nigdzie nie ma przepisu mowiacego ze PZU musi kogos sponsorowac. Przynajmniej ja nie slyszalem o czyms takim.
A jesli mowa o spekulacjach, to chodza sluchy, ze PZU zrezygnuje ze sponsorowania jesli AZS znow nie zdobedzie mistrza....
- Swider
PZU również czerpie olbrzymie zyski ze sponsoringu. Rokrocznie przez kilka ostatnich lat jest głośno o siatkarzach reprezentująch nasze miasto ze wzgledu na walke o najwyższe trofea. Większość ludzi pewnie kojarzy już bardziej zespół z Olsztyna z tytułem PZU aniżeli AZS... Ciekawe jak bardzo wpływa to na zwiększenie liczby klientów agencji ubezpieczeniowej... Nie ma co narazie kombinowac ze sponsorami bo w najbliższym czasie żadna większa firma się za to nie weźmie z wiadomych przyczyn... Mimo to po awansie Stomilu do 3 ligi nie powinno być chyba jakiś wielkich problemów z zamknięciem budżetu na sezon 2007/2008
Po potknięciu Jezioraka w Pasłęku i zwycięstwie OKS 1945 w Kętrzynie przewaga olsztynian nad zespołem z Iławy urosła do jedenastu punktów. Czy to koniec walki o awans do III ligi? Niekoniecznie.
OKS wiosną wygrał wszystkie mecze - zdobył dziewięć punktów, strzelił dziewięć i stracił tylko jednego gola. Z kolei Jeziorak w trzech kolejkach zgubił aż pięć oczek (najpierw dwa z Granicą w Kętrzynie, a ostatnio trzy z Polonią w Pasłęku). Czy to oznacza, że OKS 1945 już powoli może się czuć trzecioligowcem? Czy w Jezioraku wierzą jeszcze w nawiązanie skutecznej walki z OKS?
Dyrektor OKS 1945 Andrzej Królikowski: - Nasze szanse rosną i są o wiele większej niż po rundzie jesiennej. Czy powolutku czujemy się trzecioligowcami? Na to jest zdecydowanie za wcześnie, bo do końca rozgrywek zostało jeszcze bardzo dużo kolejek. Jeziorak traci punkty, a więc musimy założyć, że nas też to może spotkać. Dlatego trzeba w każdym meczu grać z maksymalną koncentracją - kończy Królikowski.
Co na to Iława? - Będziemy walczyć do końca - zapowiada dyrektor Jezioraka Kazimierz Paluszewski. - Zespół ma po prostu grać na takim poziomie, na jaki go stać. I na pewno nie tak, jak w Pasłęku - dodaje.
Czy istnieje jeszcze realna szansa na dogonienie OKS? Władze Jezioraka szukają pomocy w Związkowym Trybunale Piłkarskim przy PZPN. Iławianie odwołali się tam od decyzji Warmińsko-Mazurskiego Związku Piłki Nożnej, który ukarał ich klub odebraniem trzech punktów za nieprawidłowości przy potwierdzaniu do gry nigeryjskich piłkarzy Jezioraka. W Iławie są przekonani, że PZPN zwróci im trzy punkty, a przecież w zanadrzu jeszcze mają u siebie mecz z OKS, poza tym jest wielce prawdopodobne, że olsztynianie gdzieś po drodze zgubią kolejne punkty. Wychodzi więc na to, że walka o awans jeszcze nie została rozstrzygnięta.
Niech szukaja sobie "pomocy" gdzie chca Awans jest Nasz
Ostatnio zmieniony czw 12 kwie, 2007 przez (S)ebek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jasne tylko niech popatrzą na nasz bilans meczów i ich poza tym to tych walkowerów powinno yc wiecej ale chba zwiazek nie chial niszczyc jedynego rywala Stomilu do awansu. Nawet jak by kupili wsystkie mecze to i tak nas nie przescigną . III liga jest nasza.(S)ebek pisze:Po potknięciu Jezioraka w Pasłęku i zwycięstwie OKS 1945 w Kętrzynie przewaga olsztynian nad zespołem z Iławy urosła do jedenastu punktów. Czy to koniec walki o awans do III ligi? Niekoniecznie.
OKS wiosną wygrał wszystkie mecze - zdobył dziewięć punktów, strzelił dziewięć i stracił tylko jednego gola. Z kolei Jeziorak w trzech kolejkach zgubił aż pięć oczek (najpierw dwa z Granicą w Kętrzynie, a ostatnio trzy z Polonią w Pasłęku). Czy to oznacza, że OKS 1945 już powoli może się czuć trzecioligowcem? Czy w Jezioraku wierzą jeszcze w nawiązanie skutecznej walki z OKS?
Dyrektor OKS 1945 Andrzej Królikowski: - Nasze szanse rosną i są o wiele większej niż po rundzie jesiennej. Czy powolutku czujemy się trzecioligowcami? Na to jest zdecydowanie za wcześnie, bo do końca rozgrywek zostało jeszcze bardzo dużo kolejek. Jeziorak traci punkty, a więc musimy założyć, że nas też to może spotkać. Dlatego trzeba w każdym meczu grać z maksymalną koncentracją - kończy Królikowski.
Co na to Iława? - Będziemy walczyć do końca - zapowiada dyrektor Jezioraka Kazimierz Paluszewski. - Zespół ma po prostu grać na takim poziomie, na jaki go stać. I na pewno nie tak, jak w Pasłęku - dodaje.
Czy istnieje jeszcze realna szansa na dogonienie OKS? Władze Jezioraka szukają pomocy w Związkowym Trybunale Piłkarskim przy PZPN. Iławianie odwołali się tam od decyzji Warmińsko-Mazurskiego Związku Piłki Nożnej, który ukarał ich klub odebraniem trzech punktów za nieprawidłowości przy potwierdzaniu do gry nigeryjskich piłkarzy Jezioraka. W Iławie są przekonani, że PZPN zwróci im trzy punkty, a przecież w zanadrzu jeszcze mają u siebie mecz z OKS, poza tym jest wielce prawdopodobne, że olsztynianie gdzieś po drodze zgubią kolejne punkty. Wychodzi więc na to, że walka o awans jeszcze nie została rozstrzygnięta.
Niech szukaja sobie "pomocy" gdzie chca Awans jest Nasz
A w III trzeba sie porządnie wzmocnic bo tylko 6-7 zespołow sie utrzyma bo przeciez ma nastąpic reorganizacja rozgrywek w przyszlym sezonie
Ostatnio zmieniony czw 12 kwie, 2007 przez WSPTEAM, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zna go kilka osob z ekipy
dla mnie ten Michelin "siedzacy" w siatkówce jest troche dziwny. Biorac pod uwage ze dyrektorem zakładu olsztynskiego jest francuz. A we Francji głownymi sportami są: piłka nozna, sporty motorowe i rugby. A siatkowka jest daleko w tyle. Chyba te to jakis "dziwny" Francuz. Ktory chce sie wziac za sponsorowanie siatkówki.THE CORE pisze:chodzą słuchy, że Michalin od jesieni wygryzie PZU z AZS. Ale żeby to oznaczało, że PZU wejdzie w Stomil...
-
- Kontakt:
Ol(S)ztynianin pisze:dla mnie ten Michelin "siedzacy" w siatkówce jest troche dziwny. Biorac pod uwage ze dyrektorem zakładu olsztynskiego jest francuz. A we Francji głownymi sportami są: piłka nozna, sporty motorowe i rugby. A siatkowka jest daleko w tyle. Chyba te to jakis "dziwny" Francuz. Ktory chce sie wziac za sponsorowanie siatkówki.THE CORE pisze:chodzą słuchy, że Michalin od jesieni wygryzie PZU z AZS. Ale żeby to oznaczało, że PZU wejdzie w Stomil...
Moze patrzy na to z innej strony co mu się "oplaca" tam juz ma gotową druzyne , ktora odnosi sukcesy , a tu musialby sporo zainwestowac w druzyne ktora sie buduje , tak czy innaczej TYLKO STOMIL OKS !