Obie opcje w tym przypadku są prawidłowe. OKS ma plany związane z awansem do wyższej klasy rozgrywkowej, a co za tym idzie łatwiej będzie pozyskać pieniądze na rozwój piłkarzy i lepsze funkcjonowanie klubu - nie w każdy klubie tak się dzieje, ale nie wyobrażam sobie tego, aby w Olsztynie nie było odpowiednich ludzi, którzy wsparli by klub. Ogrywanie się już w tak młodym wieku zawodnika w meczach seniorskim owocuje jego dalszym rozwojem, a co za tym idzie promocją zawodnika. Później na transferze do 'wielkiego klubu' można naprawdę dużo zyskać, a Damian jest tak zdolny, że za kilka lat wyobrażam go sobie w koszulce z 'białym orłem' na piersi.el gyros pisze:zeby on sie zmarnowal, czy zebysmy my nie zmarnowali takiej okazji zeby go sciagnac? bo to, ze bedzie gral u nas wcale nie znaczy, ze sie nie zmarnuje, poza tym jest sporo klubow w polsce w ktorych bedzie miec o wiele lepsze perspektywy i mozliwosci rozwoju
Sparingi, transfery w Stomilu Olsztyn
Moderatorzy: Pojezierski, Moderatorzy
-
- kiedyś odpalił nawet race
Sparingi, transfery
No w końcu od początku sezonu trenował z Naszymi. Nigdzie nie gra więc może pokopie u Nas za drobne, a kto wie może i za darmo?! Tak czy inaczej będziemy mieli piękne bramy z 25 czy 30 metrów......
- Remek
- wie kto jest "Dumą Warmii"!
- Kontakt:
on jest z rocznika 91 ale to nie zmienia faktu ze jest dobry i jest wychowankiem warmii olsztyn wiec nie trzeba go sciagac z innego miasta lecz trzeba dojsc do porozumienia z warmia w tej kwesti. trenuje jak narazie w juniorach mł. podobno zgłosiła sie po niego legia warszawa i od października ma do niej przejsc. ale jeszcze nic nie jest pewne.MichalMKS pisze:Damian Łazicki, rocznik 90, podstawowy zawodnik kadry U-16, zawodnik Warmii Olsztyn, trzeba go jak najszybciej ściągnąć do Olsztyna, bo już kluby z całej Polski mają na niego chrapkę, a szkoda, żeby taki zawodnik się zmarnował.
-
- był już na meczu wyjazdowym
- Kontakt:
Moim zdaniem powinnismy brac młodych zdolnych ale z 2-óch doświadczonych moze bardzo pomóc naszym młodym chłopakom. Beda mieli od kogo sie uczyć a Szwed przeciez słynie z atomowych uderzeń wieć czekamy na jego pierwsze i nie ostatnie bramki w OKS-ie a że chce pomóc to bardzo cieszy bo napewno kokosów miec nie bedzie
Wszystko wskazuje na to, że w najbliższych dniach drużynę OKS 1945 zasili Rafał Szwed, znany doskonale sympatykom futbolu w Olsztynie z występów w I-ligowym Stomilu. Po degradacji stomilowców z ekstraklasy R. Szwed, podobnie jak jego partnerzy z drużyny, szukał szczęścia w innych klubach, grał m. in. na Górnym Śłasku, w Widzewie, Polonii Warszawa, a ostatnio w Radomiaku, z którym był związany kontraktem do 30 czerwca. Od 1 lipca jest wolnym zawodnikiem i zgłosił akces występów w OKS-ie. Zarząd klubu i piłkarz doszli do porozumienia, radomski klub i okręgowy związek też nie stawiają przeszkód odnośnie zwolnienia zawodnika. OKS 1945 rozpoczął więc procedurę zatwierdzenia Rafała Szweda do zespołu IV-ligowego,nie wykluczone więc, że wystąpi on w najbliższym, środowym meczu ligowym przed własna publicznością z MKS Szczytno.
Ze strony Oks-u
Ze strony Oks-u
-
- jak wyjazd to tylko do Iławy i Elbląga...
Znalazlem w koncu w jakim klubie gra Piotrek Skiba jest to Bradford AFC ten zespol gra w UniBond League First Division ( nie mam zielonego pojecia co to za liga) strona tego klubu www.bpafc.com
-
- wie, że "Wyjazd Rzecz Święta"!
- Kontakt:
Myślę, że wystarczyłoby sprowadzić dwóch zawodników - jak już napisałeś: bramkarza i obrońcę. Wg mnie, dobrze wyglądałoby to na przykład tak (z tyłu):
lepszy bramkarz
Frankowski, dobry stoper (w miarę zwinny i szybki), Kościuczuk, Spychała
Jeszcze przydałoby się zwężyć trochę kadrę - co robi się w wielu czołowych zagranicznych ekipach w środku sezonu. Ci, którzy rzadko grają, powinni się z klubem rozstać. Myślę, że po dwóch rezerwowych do każdej formacji wystarczy, by rozegrać pół sezonu w IV lidze. A tym bardziej, że rotacji jakiejś przeogromnej nie ma, a mecze rozgrywa się raz na tydzień.
lepszy bramkarz
Frankowski, dobry stoper (w miarę zwinny i szybki), Kościuczuk, Spychała
Jeszcze przydałoby się zwężyć trochę kadrę - co robi się w wielu czołowych zagranicznych ekipach w środku sezonu. Ci, którzy rzadko grają, powinni się z klubem rozstać. Myślę, że po dwóch rezerwowych do każdej formacji wystarczy, by rozegrać pół sezonu w IV lidze. A tym bardziej, że rotacji jakiejś przeogromnej nie ma, a mecze rozgrywa się raz na tydzień.
-
- był już na meczu wyjazdowym
- Kontakt:
Cel numer 1 to bramkarz
nr2 moim zdaniem środkowy pomocnik (dużo biegający, walczący do końca z dobrym strzałem na bramke )
obrona chyba może być taka
Frankowski-Szwed(tylko musi sie troche poprawić)-Kościuczuk-Spychała
no i nie wiem co z lewą pomocą. Bardzo dobry początek Michałowskiego później było gorzej. Lewandowski raczej nadaje sie tylko na rezerwowego. 3 dobre transfery i awans. I kilku młodych piłkarzy wypożyczyć do słapszych zespołów ( np. Sokół) Jeśli chodzi o konkretne nazwiska do widziałbym Dąbrowskiego(Sokół)-można go chyba dać na lewą pomoc, Harmaciński(Motor)-środkowy pomocnik a co do bramkarza to nie wiem kogo mozna ściągnąć
nr2 moim zdaniem środkowy pomocnik (dużo biegający, walczący do końca z dobrym strzałem na bramke )
obrona chyba może być taka
Frankowski-Szwed(tylko musi sie troche poprawić)-Kościuczuk-Spychała
no i nie wiem co z lewą pomocą. Bardzo dobry początek Michałowskiego później było gorzej. Lewandowski raczej nadaje sie tylko na rezerwowego. 3 dobre transfery i awans. I kilku młodych piłkarzy wypożyczyć do słapszych zespołów ( np. Sokół) Jeśli chodzi o konkretne nazwiska do widziałbym Dąbrowskiego(Sokół)-można go chyba dać na lewą pomoc, Harmaciński(Motor)-środkowy pomocnik a co do bramkarza to nie wiem kogo mozna ściągnąć
-
- zna go kilka osob z ekipy
No niestety naszym słabym punktem jest bramkarz, który jest dla mnie do jak najszybszej wymiany. Ciężko jest tutaj znaleźć jakiś stosownych kandydatów na to stanowisko, ale dwóch chłopaków udało mi się wyszukać.
Mariusz Wojtczak - zawodnik grający ostatnio w DKS-ie, bardzo dobry na przedpolu, pewny punkt w bramce. W poprzednim sezonie zbierał świetne recenzje za grę w Dobrym Mieście, a wcześniej z powodzeniem występował w Mrągowii. Przed sezonem były zainteresowanie działaczy olsztyńskiego klubu Mariuszem, ale ze względów finansowych zrezygnowano z zatrudnienia tego bramkarza.
Michał Gleba - choć widziałem go w akcji tylko jeden raz to mogę śmiało powiedzieć, że na swoim fachu zna się bardzo dobrze. W znacznym stopniu przyczynił się do tak małego zwycięstwa naszej drużyny nad Pisą w Pucharze wojewódzkim. Zbiera świetne recenzje za występy w lidze, z pewnością o wiele, wiele lepszy od Bartka Grygorowicza, a co najważniejsze jest z pobliskiego Barczewa.
W środku pola mamy bardzo młodych, zdolnych zawodników, ale żaden z nich nie pokazał swoich prawdziwych umiejętności w obecnej rundzie, co w wielu meczach było widać. Przydałby się jeden zawodnik, który zwiększył by jeszcze bardziej rywalizację w drużynie, a co najważniejsze dobrze obsługiwał podaniami swoich kolegów. Tutaj do swojej kandydatury dałbym Łukasza Harmacińskiego chociaż on większość sezonu grał w lini ataku. Wielu narzekało na lewą stronę i Daniela Michałowskiego. W początkowej fazie nie można było mieć do niego żadnych zastrzeżeń, ale z meczu na mecz spisywał się coraz gorzej i z tym się muszę zgodzić. Na razie dałbym mu dalej szansę i jako zmiennika polecałbym młodego, bardzo szybkiego, a co najważniejsze mającego za sobą bardzo dobrą rundę jesienną - Michała Pierowicza z Mrągowii.
Linię obrony mamy bardzo dobrą i co ważne szeroką, więc sprowadzać nowych zawodników nie ma żadnego sensu. Najważniejsze, aby w zespole zatrzymać Łukasz Kościuczuka, bo runda w jego wykonaniu była naprawdę bardzo dobra.
Napastnicy swoją robotę wykonują bardzo dobrze i nie ma potrzebnych ich wymieniać. Dodatkowo można postarać się o sprowadzenie do drużyny Marcina Łukaszewskiego z Pisy Barczewo, który w obecnych rozgrywkach V ligi ma już ma swoim koncie około 30 goli. Sam bilans bramkowy mówi bardzo dużo za siebie, ale to nie tylko jeden z walorów tego zawodnika. Potrafi dobrze ustawiać się w polu karnym, jest zwinny, tylko trochę egoistyczny.
Gikiewicz niech lepiej dalej siedzi na ławce w Drwęcy, bo umiejętnościami (nie ujmując mu nic) nawet nie przewyższa Bartka Grygorowicza.
Mariusz Wojtczak - zawodnik grający ostatnio w DKS-ie, bardzo dobry na przedpolu, pewny punkt w bramce. W poprzednim sezonie zbierał świetne recenzje za grę w Dobrym Mieście, a wcześniej z powodzeniem występował w Mrągowii. Przed sezonem były zainteresowanie działaczy olsztyńskiego klubu Mariuszem, ale ze względów finansowych zrezygnowano z zatrudnienia tego bramkarza.
Michał Gleba - choć widziałem go w akcji tylko jeden raz to mogę śmiało powiedzieć, że na swoim fachu zna się bardzo dobrze. W znacznym stopniu przyczynił się do tak małego zwycięstwa naszej drużyny nad Pisą w Pucharze wojewódzkim. Zbiera świetne recenzje za występy w lidze, z pewnością o wiele, wiele lepszy od Bartka Grygorowicza, a co najważniejsze jest z pobliskiego Barczewa.
W środku pola mamy bardzo młodych, zdolnych zawodników, ale żaden z nich nie pokazał swoich prawdziwych umiejętności w obecnej rundzie, co w wielu meczach było widać. Przydałby się jeden zawodnik, który zwiększył by jeszcze bardziej rywalizację w drużynie, a co najważniejsze dobrze obsługiwał podaniami swoich kolegów. Tutaj do swojej kandydatury dałbym Łukasza Harmacińskiego chociaż on większość sezonu grał w lini ataku. Wielu narzekało na lewą stronę i Daniela Michałowskiego. W początkowej fazie nie można było mieć do niego żadnych zastrzeżeń, ale z meczu na mecz spisywał się coraz gorzej i z tym się muszę zgodzić. Na razie dałbym mu dalej szansę i jako zmiennika polecałbym młodego, bardzo szybkiego, a co najważniejsze mającego za sobą bardzo dobrą rundę jesienną - Michała Pierowicza z Mrągowii.
Linię obrony mamy bardzo dobrą i co ważne szeroką, więc sprowadzać nowych zawodników nie ma żadnego sensu. Najważniejsze, aby w zespole zatrzymać Łukasz Kościuczuka, bo runda w jego wykonaniu była naprawdę bardzo dobra.
Napastnicy swoją robotę wykonują bardzo dobrze i nie ma potrzebnych ich wymieniać. Dodatkowo można postarać się o sprowadzenie do drużyny Marcina Łukaszewskiego z Pisy Barczewo, który w obecnych rozgrywkach V ligi ma już ma swoim koncie około 30 goli. Sam bilans bramkowy mówi bardzo dużo za siebie, ale to nie tylko jeden z walorów tego zawodnika. Potrafi dobrze ustawiać się w polu karnym, jest zwinny, tylko trochę egoistyczny.
Gikiewicz niech lepiej dalej siedzi na ławce w Drwęcy, bo umiejętnościami (nie ujmując mu nic) nawet nie przewyższa Bartka Grygorowicza.