Sparingi, transfery w Stomilu Olsztyn
Moderatorzy: Pojezierski, Moderatorzy
-
- wie, że "Wyjazd Rzecz Święta"!
-
- wie, że "Wyjazd Rzecz Święta"!
- PeTi
- był już na meczu wyjazdowym
W kolejnym meczu okresu przygotowawczego do rundy wiosennej piłkarze OKS 1945 zremisowali w Kętrzynie z II-ligowym ŁKS Łomża 3:3. Bramki dla OKS zdobyli: Paweł Łukasik, Marek Śnieżawski i Piotr Trzciński (dwa ostatnie gole padły z rzutów wolnych). Mecz odbył sie na boisku ze sztuczną trawą w trudnych warunkach atmosferycznych, ale był ciekawym widowiskiem. Prowadzenie zdobyli rywale, potem prowadzili 2:1 olsztynianie, a następnie znów Łomża 3:2. Bramka P. Trzcińskiego doprowadziła do remisu, który w zasadzie odzwierciedla przebieg wydarzeń.
Źródło:www.oks1945.pl
Źródło:www.oks1945.pl
Re: ŁKS Łódź
Remis to dobry wynik z drugoligowcem, nie ma co narzekać!goleo6 pisze:Mam nadzieje że lepszy wynik bedzie z ŁKS Łódź choć wiem, że cudów oczekiwać nie można
A i mam pytanie. Wie ktoś co to za Szymański?
-
- zabiera szalik Stomilu na mecz
A czy remis z II-ligowcem to zły wynik?goleo6 pisze:Mam nadzieje że lepszy wynik bedzie z ŁKS Łódź choć wiem, że cudów oczekiwać nie można
- Kleofas
- kiedyś odpalił nawet race
http://miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35190,3889800.htmlOKS 1945 - ŁKS Łomża. Sprawiedliwy podział punktów w Kętrzynie
korm2007-02-01, ostatnia aktualizacja 2007-02-01 11:57
Żadnego sparingowego spotkania nie przegrali w tym roku piłkarze czwartoligowego OKS 1945 Olsztyn. Wczoraj w Kętrzynie zremisowali 3:3 z ŁKS Łomża, przedostatnim zespołem z zaplecza ekstraklasy
Początek pojedynku nie wskazywał, że zawodnicy z Warmii i Mazur osiągną taki wynik. W pierwszych 20 minutach lepiej prezentowali się podopieczni Czesława Jakołcewicza, a w szczególności testowany Maxwell Kalu, znany m.in. z występów w Amice Wronki i łódzkim Widzewie. Prowadzenie ŁKS dał Damian Świerblewski (wcześniej Widzew Łódź), który bezbłędnie wykorzystał szkolny błąd olsztyńskich obrońców.
Od tego momentu gra nie układała się po myśli drugoligowców. Trzeba zaznaczyć, że szkoleniowiec z Łomży dopiero kompletuje kadrę, a w zespole pojawiło się aż 10 nowych piłkarzy (część z nich to zawodnicy z tzw. ligową przeszłością).
Dziesięć minut później błąd tym razem Kamila Ulmana i obrońców Łomży na gola zamienił Paweł Łukasik, lobując bramkarza ŁKS.
Mecz w Kętrzynie nie przypominał sparingu, bowiem na murawie nie brakowało ostrej walki. Gdyby był to ligowy pojedynek, sędzia nie szczędziłby czerwonych i żółtych kartoników. Nie obyło się także bez drobnych kontuzji - boisko ze skręconą kostką musiał opuścić Jacek Gabrusewicz, kapitan OKS. Z powodu urazu zszedł także Łukasz Jasiński, pomocnik ŁKS.
W drugiej połowie zarówno w jednej, jak i drugiej drużynie doszło do kilku zmian, jednak w dalszym ciągu trudno było wskazać lepszą drużynę. W 56. minucie do rzutu wolnego podszedł wprowadzony do gry Marek Śnieżawski, który nie miał żadnych problemów z umieszczeniem piłki w siatce.
- Przecież my gramy w dziesięciu - zorientował się zszokowany Czesław Jakołcewicz. - To skandal, nasz występ przypomina bardziej pospolite ruszenie niż grę w piłkę nożną. Tak nie może być, na pewno w ciągu najbliższych dni pożegnamy się z kilkoma zawodnikami.
Piłkarze z województwa podlaskiego ambitną postawą chcieli potwierdzić swoją przydatność do zespołu i nie zamierzali odpuszczać rywalom. Gola zdobytego przez Śnieżawskiego najwidoczniej pozazdrościł Krzysztof Strugarek (Lech Poznań), który również strzelił bramkę ze stałego fragmentu. W 66. minucie Rafała Nieradkę, golkipera OKS (zastąpił po przerwie Grygorowicza), z najbliżej odległości pokonał natomiast Tomasz Bzdęga.
Festiwal goli zdobytych z rzutów wolnych w 75. minucie zakończył Piotr Trzciński, który we wczorajszym meczu nieraz udowodnił, że potrafi groźnie uderzyć piłkę z dystansu.
Już w najbliższą sobotę olsztynianie zmierzą się w Łodzi z pierwszoligowym ŁKS.
OKS 1945 Olsztyn: Grygorowicz (Ryłka) - Aziewicz, Frankowski (Górzec), Żakowski (Podhorodecki), Kościuczuk, Gabrusewicz (Spychała), Trzciński, Wiśniewski (Szymański), Harmaciński (Śnieżawski), Łukasik (Kaszuba)
- grzesiu
- jak wyjazd to tylko do Iławy i Elbląga...
- Kontakt:
Junior Starszy z OKS'u. Rocznik 1989. Bardzo dobry środkowy pomocnik. Miał oferty m.in. do Jagielloni.MichalMKS pisze:Remis to dobry wynik z drugoligowcem, nie ma co narzekać!goleo6 pisze:Mam nadzieje że lepszy wynik bedzie z ŁKS Łódź choć wiem, że cudów oczekiwać nie można
-
- był już na meczu wyjazdowym
- Kontakt:
To jak jest dobry to trzeba go włączyć do pierwszej drużyny i wpuszczać go na końcówkigrzesiu pisze:Junior Starszy z OKS'u. Rocznik 1989. Bardzo dobry środkowy pomocnik. Miał oferty m.in. do Jagielloni.MichalMKS pisze:Remis to dobry wynik z drugoligowcem, nie ma co narzekać!goleo6 pisze:Mam nadzieje że lepszy wynik bedzie z ŁKS Łódź choć wiem, że cudów oczekiwać nie można
Co do wszystkich dotychczas rozegranych meczy widać że Pan Nakielski troche przebudował drużyne. Widać również jaki skład prawdopodobnie bedzie tym pierwszym
----------Grygorowicz-------------
Kościuczuk-Aziewicz-Frankowski-Żakowski??(Spychała)
Gabrusewicz-Wiśniewski-Lech-Trzciński
------Łukasik---Harmaciński??(Śniegu)
- goleo6
- jak wyjazd to tylko do Iławy i Elbląga...
- Kontakt:
Nie mówie że remis z ŁKS Łomża to zły wynik. Po prostu ŁKS Łódź jest dużo mocniejszą drużyną od wspomnianej już przeze mnie ŁomżyMichalMKS pisze:Remis to dobry wynik z drugoligowcem, nie ma co narzekać!goleo6 pisze:Mam nadzieje że lepszy wynik bedzie z ŁKS Łódź choć wiem, że cudów oczekiwać nie można
Frankowski będzie grał raczej na prawej obronie, a Kościuczuk w środku. No i miejsce w ataku dla Śnieżawskiego i Łukasika jest bezdyskusyjne. Harma może zająć miejsce Wiśniewskiego... chociaż jestem jak najbardziej za tym, aby to Dawid grał... ale zobaczymy... przecież to dopiero 1/3 przygotowańTurbo pisze:To jak jest dobry to trzeba go włączyć do pierwszej drużyny i wpuszczać go na końcówkigrzesiu pisze:Junior Starszy z OKS'u. Rocznik 1989. Bardzo dobry środkowy pomocnik. Miał oferty m.in. do Jagielloni.MichalMKS pisze: Remis to dobry wynik z drugoligowcem, nie ma co narzekać!
Co do wszystkich dotychczas rozegranych meczy widać że Pan Nakielski troche przebudował drużyne. Widać również jaki skład prawdopodobnie bedzie tym pierwszym
----------Grygorowicz-------------
Kościuczuk-Aziewicz-Frankowski-Żakowski??(Spychała)
Gabrusewicz-Wiśniewski-Lech-Trzciński
------Łukasik---Harmaciński??(Śniegu)