Wyjazdy Kibicow stomilu

Sprawy dotyczące kibicowskiego życia

Moderatorzy: Pojezierski, StomilTravel, Moderatorzy

Kamyk
zabiera szalik Stomilu na mecz

Post autor: Kamyk » śr 14 sty, 2004

A jak wspominacie ostatni duzy ilościowo wyjazd na Arkę? Według mnie to ok, tylko szkoda że wcześniej wyszliśmy. Pozdro!

Wytrych
wie kto jest "Dumą Warmii"!

Post autor: Wytrych » śr 14 sty, 2004

no wyjazd na ARKE!TO NIECH OPOWIEDZA KIBICE OLIMPI ELBLAG!!! :wink: :wink: [moderator] AKCJA!

Outlaw
rzucił raz serpentyną
rzucił raz serpentyną

Post autor: Outlaw » czw 15 sty, 2004

ZGADZAM SIE Z WYTRYCHEM NIECH SIE WYPOWIEDZA A JAK W MOREGU [moderator] DOSTALI I W GUTKOWIE TEZ NIECH OPOWIEDZA

Flower
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post autor: Flower » pt 30 sty, 2004

Najleprzy wyjazd był w tamtym roku do iławy we wrześniu, albo ten jak wracaliśmy z Opoczna "..jedź [moderator] jedź..." :D pozdro dla Mania...

OKS POJEZIERZESTOMILOWSKA BRAĆ...

Manio
Moderator
Moderator

Post autor: Manio » pt 30 sty, 2004

ZGADZAM SIE Z FLOWEREM I POZDRO DLA NIEGO

gruby

Post autor: gruby » pt 30 sty, 2004

FIUTOWSKI [moderator] GEJCUN POPROSTU ON TYLKO DOBIŁ STOMIL DO KOŃCA!!!!

Bully_Boys
świeżak na forum
świeżak na forum

Post autor: Bully_Boys » ndz 01 lut, 2004

wyder1987 pisze:Procho sory byłem byłem na tam meczu to był mój pierwszy wyjazd. Jeszcze nawet pamietam jak chyba po którejś z bramek wiekszość kibiców STOMILU wszedla na murawe, wtedypoliucja czy tam ochrona sie ustawila w rzedzie przy najblizszej od nas bramki, no jeszcze moge dodac ze byly balony bialo niebieskie na naszym sektorze i w drodze ze stadionu w jednego z autobusów którymi jechalismy na dworzec szyba chyba pekla i na samym dworcu bylo jakies zamieszanie ale niewiem co tam sie dokladnie dzialo, niepamietam, ale pamietam jedna z bramek dla STOMILU strzelil ja Jackiewicz kazdy ze STOMILOWCÓW ja dokladnie widzial bo od bramki do naszego sektora bylo jakies 30 metrów. Pozdrawiam
Mi to wyglada na opis kolegii ktory byl na tym meczu a Moze cos napiszesz o tych co chcieli nas odwiedzic w mlynie ?? :lol:

giANt
kiedyś odpalił nawet race
kiedyś odpalił nawet race

Post autor: giANt » ndz 01 lut, 2004

Powórce do wyjazdu na mecz z Olimpią. Doping musial byc naprawde dobry bo nawet Sylwester Wyłupski, który wtedy bronila naszej bramki powiedzial ze zeby zawsze tak bylo na wyjazdach to by lepiej grali i czuli sie wtedy jak w domu czy cos takiego.

Bully_Boys
świeżak na forum
świeżak na forum

Post autor: Bully_Boys » pn 02 lut, 2004

I co z tego ze powiedzial? Na pewno slyszal wasze POLICJA Elblag
zescie przekrzyczeli nas 500-osobowy mlyn

Manio
Moderator
Moderator

Post autor: Manio » wt 03 lut, 2004

A OLIMPIA PRZEZYWA TEN MECZ JAK ICH WIELU BYLO TO CZEMU DO OLSZTYNA W TYLU NIE PRZYJECHALISCIE

Awatar użytkownika
A.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post autor: A. » wt 03 lut, 2004

Wyjazd do Elbląga...
Wystraszeni i zaciekawieni ludzie w oknach, policja na każdym roku ulicy, specjalnie na czas meczu "mechanika max po elbląsku" czyli zamontowanie kamery na latarni w pobliżu sektora, a puentą był dla mnie rower typu "starszy i zasłużony" w okolicach środka młyna Olimpii. Folklor...
Czym tu się podniecać? Było minęło, ale w Elblągu to nadal wydarzanie...

Procho
świeżak na forum
świeżak na forum

Post autor: Procho » wt 03 lut, 2004

A. pisze:Wyjazd do Elbląga...
Wystraszeni i zaciekawieni ludzie w oknach, policja na każdym roku ulicy, specjalnie na czas meczu "mechanika max po elbląsku" czyli zamontowanie kamery na latarni w pobliżu sektora, a puentą był dla mnie rower typu "starszy i zasłużony" w okolicach środka młyna Olimpii. Folklor...
Czym tu się podniecać? Było minęło, ale w Elblągu to nadal wydarzanie...
Miałem dać sobie na luz z tym foro, ale jak czytam takie wpisy to szlak mnie trafia.
Człowieku. Jacy wystraszeniu ludzie w oknach??? Dla nas komunikacja miejska to nie nowość (może to ty się wystraszyłeś tramwaju???), a wy przemieszkaliście się normalnymi autobusami (tak na marginesie nie tylko wy tak jechaliście m.in. Zawisza). Inną sprawą jest rower na sektorze. Na którym? Bo na pewno nie naszym!!!

sliwa

Post autor: sliwa » śr 04 lut, 2004

No tak Olimpia miala 500 mlyna hehe nie no koles byles na LSD albo innym meczu

wyder1987
stara się chodzić na wszystkie mecze

Post autor: wyder1987 » pn 09 lut, 2004

500 osób w mlynie olimpii?? Tam bylo max. 300 wiesniakow.

Luka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Luka » pn 09 lut, 2004

"NO GDZIE, NO GDZIE, NO GDZIE WY PASUJECIE......." :hahaha: :lol:

Hendel

Post autor: Hendel » pn 09 lut, 2004

Co do meczy Stomilu z Groclinem to prawda, Stomil kiedyś był lepszy, ale w Olsztynie nie było wtedy woli na utrzymanie klubu. Stomil już od dawna leciał w dół, nie było ratunku, dopiero upadek Stomilu spowodował uświadomienie olsztynianom potrzeby na piłke. Prosze nie ubliżać Kętrzynianom, ja jestem z kętrzyna i już bardzo długo jestem kibicem stomilu i wiecie co? Jak Stomil przyjechałby do kętrzyna to nie kibicował bym granicy tylko Stomilowi mimo tego że jestem z kętrzyna.
Tylko stomil OKS na zawsze ... Wierność i oddanie!

A pamiętacie mecz Stomilu w pierwszej lidze jak stomil przegrał wtedy 6 do 1 czy jakos tak. Pamiętam ze wtedy kibice legii zerwali sie na nas kurde byłem wtedy ze starym. Kibice w około uciekli i zostalismy ja mój ojciec i jeszcze ktoś tam sami o kurde ale miałem stracha. Ale potem kibice stomilu zaatakowali legie aż tamci w pospiechu zdejmowali flagi pamiętam to jak dziś.

smarek
był już na meczu wyjazdowym
był już na meczu wyjazdowym

Post autor: smarek » wt 10 lut, 2004

Pamiętam tenmecz jak dziś. Jeden z najgorszych na jakich byłem. Niedosyć że dostaliśmy 1:6 to jeszcze legia przyatakowała "odkrytą". Z tego co wiem to była ich bojówka, która przyjechała do Olsztyna tylko po to żeby zrobić "wpad" na trybuny nasze. I co jeszcze mi najbardziej zapadło, a co wprowadza mnie w najgorszy szał, to ja już pod koniec meczu zaczeli śpiewać: "Jesteśmy u siebie" Ehhh . No ale może jeszcze kiedyś uda nam się w jakiś sposób odwdzięczyć.

Hendel

Post autor: Hendel » wt 10 lut, 2004

Emilozo mugł byś mi powiedziec czemu kaczmarek pociągną z dyńki fiutowskiego???? bardzo prosze nie jestem poinformowany i chciał bym wiedzieć czemu jak gdzie po co i w jakich okolicznościach ok? był bym bardzo wdzięczny.

Tylko Stomil OKS

kru

Post autor: kru » czw 12 sie, 2004

Zapewne kilkunastu z Was będzie chciało zobaczyć mecze OKS 1945 Olsztyn na wyjeździe. Ku małej przestrodze poniższy tekst :wink:

PKP walczy z gapowiczami w sądzie

Szefowie PKP wypowiadają wojnę gapowiczom. Za jazdę bez biletu kolej będzie kierować sprawy do sądu grodzkiego

Jak przyznaje Warmińsko-Mazurski Zakład Przewozów Regionalnych w Olsztynie ilość gapowiczów stale wzrasta. - Nie mogliśmy sobie z tym poradzić. Dlatego decydujemy się na przyspieszony tryb egzekwowania należności od osób, którym podczas kontroli wystawiono wezwania do zapłaty - wyjaśnia Mariola Surdeko, dyrektor działu marketingu PKP w Olsztynie.

Bardzo wiele osób jest określanych jako "notoryczni" dłużnicy, którzy zostali przyłapani nawet kilkadziesiąt razy. Wszyscy oni są zarejestrowani w specjalnym programie komputerowym. Od 1 sierpnia 2004 r. nazwiska osób przyłapanych po raz trzeci bez biletu są przekazywane policji, a ta kieruje wnioski do sądu grodzkiego. PKP skierowały już ok. tysiąca takich wniosków. - A przygotowujemy następne - dodaje Surdeko.

W naszym regionie na podróżowaniu bez biletu zatrzymano 7690 osób. Niespełna 10 proc. wszystkich wezwań do zapłaty jest anulowanych. Dotyczy to głównie osób, które w czasie podróży nie miały przy sobie dokumentu uprawniającego do ulgi lub biletu okresowego i przedstawiły je w postępowaniu reklamacyjnym.

Co mówi prawo?

Art. 121 par. 1 kodeksu wykroczeń:

Kto, pomimo nieuiszczenia dwukrotnie nałożonej na niego kary pieniężnej określonej w taryfie, po raz trzeci w ciągu roku bez zamiaru uiszczenia należności wyłudza przejazd koleją lub innym środkiem lokomocji, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny

Źródło: Gazeta Wyborcza

Ifryt

Post autor: Ifryt » czw 12 sie, 2004

Kruszek uważasz, że tylko kilkunastu z Nas będzie chciało oglądać OKS na wyjazdach? Może i masz rację, ale na niektóre - jak będziemy jeździć w 30 osób, to nic nam chyba nie grozi (jak za dawnych lat). Z przedstawionego przez Ciebie tekstu wynika, że dopiero za 3 razem bez uiszczenia zapłaty sprawa trafia do sądu grodzkiego - czyli nie jest do końca aż tak drastycznie.

Awatar użytkownika
ucznio

Post autor: ucznio » pt 13 sie, 2004

Kilkunastu :?: :!: Kruszek aż tak marnie nas oceniasz :?: więcej optymizmu :wink:

Awatar użytkownika

Post autor: Good » pt 13 sie, 2004

A pamietacie jak chyba w pierwszym albo drugim dokladnie nie pamietam sezonie Stomilu w pierwszej lidze Lechia Gdańsk przyjechala chyba w 6-stowek wiecej kibicow przyjezdnych na naszym stadionie nie widzialem, lipa ze Stomil w tedy przegral, ale na wiosne sie odegralismy i wygralismy :lol: A co do meczu Stomilu z Legia to byl moj najgorszy mecz jaki widzialem. Doslownie zalamka. I w nie nawisci to tej druzyny tak wychowano.........

Awatar użytkownika
Fanatyk_OKS
jak wyjazd to tylko do Iławy i Elbląga...
jak wyjazd to tylko do Iławy i Elbląga...

Post autor: Fanatyk_OKS » pt 13 sie, 2004

Good pisze:A co do meczu Stomilu z Legia to byl moj najgorszy mecz jaki widzialem. Doslownie zalamka. I w nie nawisci to tej druzyny tak wychowano.........
Tak dla mnie to tez byl najgorszy mecz. Kiedy wróciłem do swojej miejscowosci musialem spojrzec w twarz legionistom. Ale za to po jednym ze zwycięstw Stomil-u nad legia z usmiechem ich mijałem i dumą wypisaną na twarzy.

To dopiero uczucie :lol:

Kocham Stomil kocham, zawsze GO kochałem, nigdy nie przestałem :!: :!:

ODPOWIEDZ