wybory Prezydenta Olsztyna
Moderatorzy: Pojezierski, Moderatorzy
-
- wie kto jest "Dumą Warmii"!
http://www.sld.olsztyn.pl/?p=195#more-195Na pytania “Gazety Olsztyńskiej” dotyczące sportu w Olsztynie odpowiada Krzysztof Kacprzycki, kandydat na Prezydenta Olsztyna z ramienia Sojuszu Lewicy Demokratycznej.
Kiedy ostatni raz uczestniczył Pan jako kibic w wydarzeniu sportowym?
Jako kibic po raz ostatni oglądałem w telewizji mistrzostwa Europy w piłce nożnej. Wolę aktywnie uprawiać sport niż być obserwatorem. Trenuję aikido, gram w siatkówkę i piłkę nożną.
Czy miasto powinno finansowo wspierać profesjonalne kluby sportowe?
Jeżeli będzie to wsparcie pochodzące z puli środków na promocję miasta, to jak najbardziej. Nie nazwałbym tego jednak wspieraniem klubu, a po prostu zakupem usługi promocyjnej. Inne formy dofinansowania profesjonalnych klubów nie powinny wchodzić w grę, bo to rola prywatnych sponsorów.
Gdyby musiał Pan wybrać jeden klub, który ma być finansowo wspierany przez miasto, byłby to…?
Postawiłbym na OKS 1945 Olsztyn. W tym klubie jest potencjał, a przede wszystkim trenują tu grupy młodzieżowe. Wsparłbym tę młodzież, licząc na to, że w ten sposób pierwsza drużyna zasilana byłaby przez wychowanków.
-
- rzucił raz serpentyną
KTOS MU CHYBA PODPOWIEDZIA ZE STOMIL MA DUZO KIBICOW BO NA DEBACIE TO NIE WIEDZIA CO TO PILKA NOZNA MOWIL TYLKO ZE LUBI JAK MU JEDZIE Z POD PACHY BO LUBI SAM SIE ZMECZYC ANIE CHODZIC NA MECZE I PANOWIE NIEDAJ BOZE KRUKOWSKI BO DLA NIEGO LICZY SIE TYLKO AZS A JA MAM JUZ DOSYC TEJ DYSCYPLINY W OLSZTYNIE NAJWYZSZY CZAS NA PILKE NOZNA
nasz kandydatPiotr Grzymowicz (kandydat niezależny, popierany przez PSL) – Przebudować stadion Stomilu na typowo piłkarski z 15-20 tys. Miejsc. Po wybudowaniu basenu olimpijskiego wraz z częścią rekreacyjną i zmodernizowaniu stadionu – 10 ha gruntów (wokół stadionu) przeznaczyć pod usługi komercyjne, a pieniądze uzyskane z transakcji sprzedaży przeznaczyć na wymienioną modernizację
ale z tym typowo piłkarskim to nie koniecznie się zgodze
własne taki stadion (nowy) powinien być "uniwersalny "
mianowicie taki który by mógł być przeznaczony na rożnego rodzaju imprezy sportowe/kulturalne,rekreacyjne nawet z przeznaczeniem na lekkoatletykę
rajd Kormoran czy rajd Polski (prologi na stadionie ) a i rugbyści tez by znaleźli na nim miejsce
są teraz takie technologie które pozwalają wysuwać murawę i inne bajery które pozwalają rozwiązać technicznie takie sprawy
wtedy taki stadion był by mocno atrakcyjny i opłacalny w utrzymaniu
buduje się przy nim lub w nim galerie handlową/rekreacyjna która by mogła być zarazem stałym sponsorem klubu
i 15-20 tys to opcja na ten czas wystarczająca (ale projekt by mógł być z opcja powiększenia )
i to takie marzenia hehe
trzeba mocno cisnąc kandydatów i rade miasta również
- M4ly
- stara się chodzić na wszystkie mecze
Co jeden to lepszy. Pomysły są ale wiadomo że Stomilowi nie są chętni przyznawać fundusze, a co dopiero jakiś nowy lub zmodernizowany stadion.
Chciałbym by powstało coś konkretnego w Olsztynie ponieważ miasto się starzeje więcej moherów do kościoła chodzi niż młodych za sportem się kieruje- ale co poradzić
"ludzie ludziom zgotowali ten los"
Chciałbym by powstało coś konkretnego w Olsztynie ponieważ miasto się starzeje więcej moherów do kościoła chodzi niż młodych za sportem się kieruje- ale co poradzić
"ludzie ludziom zgotowali ten los"
A miało być bez agitacji No ale się odniosę do tego w takim razie. Powiedz mi, jaki to nasz kandydat? Dlatego, że rzucił kilka słów na temat stadionu? Z resztą słów, które nie będą przelane na rzeczywistość bo budowa takiego stadionu na Piłsudskiego plus jeszcze np galerii handlowej jest kompletnie niemożliwa bo miejsca tam nie starczy... Pomysł Twój dobry, z resztą sam już to też proponowałem, ale niemożliwy do wykonania tam gdzie teraz mamy stadion.intertrans pisze:
nasz kandydat
Gdzie? Na asfalcie na Leonharda?intertrans pisze:buduje się przy nim lub w nim galerie handlową/rekreacyjna która by mogła być zarazem stałym sponsorem klubu
Kontynując, co takiego Grzymowicz nam obiecuje? Nawet jego w obiecankach mało jest o samym klubie, a co dopiero w robocie, jak facet zostanie być może prezydentem. Znowu się łapiecie na tanią kiełbasę wyborczą Powodzenia
Ostatnio zmieniony wt 10 lut, 2009 przez MasteR, łącznie zmieniany 1 raz.
z tym "nasz" to taka oczywiście małą ironia -ale słowa naarzie trafiające do nas /do mnei najbardziej zadowalające
a LUDZIE PAMIĘTAJĄ OBIETNICE a MY szczególnie byśmy to przypominali
a co do tego ,ze nie ma miejsca ?to nie wiem jak ty sobie wyobrażasz to
ale jak już powstaje nowy stadion to np tak jak na trybunie krytej kiedyś istniała małe centrum handlowe i teraz jakieś pozostałości -restauracja /hotel to patrząc na ten pasaż to można go zagospodarować na taką galerie (oczywiscie mówię już o nowej trybunie ,a takich trybun już by było więcej ) dodatkowego miejsca jest tyle że hoho
JAK SIĘ CHCE MOŻNA WSZYSTKO
przy obecnej technice budownictwa powstać może wszystko /oczywiście za odpowiednią kasę
a LUDZIE PAMIĘTAJĄ OBIETNICE a MY szczególnie byśmy to przypominali
a co do tego ,ze nie ma miejsca ?to nie wiem jak ty sobie wyobrażasz to
ale jak już powstaje nowy stadion to np tak jak na trybunie krytej kiedyś istniała małe centrum handlowe i teraz jakieś pozostałości -restauracja /hotel to patrząc na ten pasaż to można go zagospodarować na taką galerie (oczywiscie mówię już o nowej trybunie ,a takich trybun już by było więcej ) dodatkowego miejsca jest tyle że hoho
JAK SIĘ CHCE MOŻNA WSZYSTKO
przy obecnej technice budownictwa powstać może wszystko /oczywiście za odpowiednią kasę
-
- świeżak na forum
Re: wybory Prezydenta Olsztyna
dla olsztynskiej piłki proponuje panią Ciborowską na prezydenta, to jedyna osoba, która realnie może pomóc naszemu OKS-owi, uczciwa i autentyczna. kocha sport.intertrans pisze:kto prezydentem?
kto może pomóc dla klubu?
który z kandydatów che mieć poparcie kibiców ??
niech ktoś wklei kandydatów
-
- świeżak na forum
-
- wie, że "Wyjazd Rzecz Święta"!
- Kontakt:
-
- świeżak na forum
-
- świeżak na forum
To już nawet na te forum to dotarło
Wracając do tematu dyskusji:
Niestety ja nadal uważam, że po wybudowaniu basenu na nowoczesny stadion na Piłsudskiego nie będzie miejsca, tym bardziej jeśli miałyby tam powstać jakieś galerie, parkingi i pozostała infrastruktura.
Osobiście jestem za tym by kultywować tradycję, ale w takim przypadku trzeba ją odłożyć na dalszy plan, niestety.
Wracając do tematu dyskusji:
Uspokoiłeś mnie nieco Już się bałem, że równo za Grzymowiczem stoisz. Prawda jest taka, że obecnie każdy z kandydatów coś Stomilowi obiecuje, ale takimi prawami rządzą się wybory, a konkretnie przedwyborcza kampania.intertrans pisze:z tym "nasz" to taka oczywiście małą ironia -ale słowa naarzie trafiające do nas /do mnei najbardziej zadowalające
Niestety ja nadal uważam, że po wybudowaniu basenu na nowoczesny stadion na Piłsudskiego nie będzie miejsca, tym bardziej jeśli miałyby tam powstać jakieś galerie, parkingi i pozostała infrastruktura.
Osobiście jestem za tym by kultywować tradycję, ale w takim przypadku trzeba ją odłożyć na dalszy plan, niestety.
I dzięki temu klub Ci "wybuduje" na miarę ekstraklasy. Zbytnio skupiliśmy się w tym temacie na kwestii stadionu, a przecież to tylko jakaś cząstka w drodze do sukcesu. A co z samym klubem? Stadion nie zagwarantuje sukcesu, a poza tym nie będzie to stadion Stomilu tylko stadion miejski.rysio1945 pisze:i zwróćmy uwagę, że Grzymowicz jest mgr inż Budownictwa to odnośnie dwóch ostatnich postów rzecz jasna
Typowo piłkarski to znaczy bez bieżni. I tu się zgodzę, tylko taki stadion daje pełnię komfortu oglądania meczu. A i atmosfera jest na nim zupełnie inna, bo trybuny sa blisko płyty boiska. Po za tym na takich stadionach też można organizować koncerty i inne imprezy. No może poza żużlem. Ale i tak uważam, że: Bieżni - stanowcze nie!intertrans pisze:nasz kandydatPiotr Grzymowicz (kandydat niezależny, popierany przez PSL) – Przebudować stadion Stomilu na typowo piłkarski z 15-20 tys. Miejsc. Po wybudowaniu basenu olimpijskiego wraz z częścią rekreacyjną i zmodernizowaniu stadionu – 10 ha gruntów (wokół stadionu) przeznaczyć pod usługi komercyjne, a pieniądze uzyskane z transakcji sprzedaży przeznaczyć na wymienioną modernizację
ale z tym typowo piłkarskim to nie koniecznie się zgodze
własne taki stadion (nowy) powinien być "uniwersalny "
stomilanka pisze: dla olsztynskiej piłki proponuje panią Ciborowską na prezydenta, to jedyna osoba, która realnie może pomóc naszemu OKS-owi, uczciwa i autentyczna. kocha sport.
stomilanka pisze:Pani Ciborowska musi wygrać wybory. Tylko kobieta wśród kandydatów na prawde chce coś zrobić dla sportu i naszego klubu
Stomilanko, może najpierw sama podasz kilka merytorycznych argumentów, co?stomilanka pisze: merytorycznie proszę
Ostatnio zmieniony śr 11 lut, 2009 przez THE CORE, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- świeżak na forum