Koniec Nakielskiego?!
Moderatorzy: Pojezierski, Moderatorzy
Koniec Nakielskiego?!
Na jutrzejszym zebraniu zarządu II-ligowego OKS-u 1945 Olsztyn zapadnie decyzja o odsunięciu Andrzeja Nakielskiego od kierowania zespołem.
Więcej na: http://www.olsztyn24.com/?m=1&i=4418
Więcej na: http://www.olsztyn24.com/?m=1&i=4418
Budził trenerem? Człowiek całe życie związany z Warmią (czy aby napewno wychowanek Stomilu?) "kołczem" naszych grajków? Niezbyt różowo to widzę... Może by tak zainwestować w jakiegoś porządniejszego trenera, który miał już do czynienia z poziomem wyższym, z całym szacunkiem dla szkoleniowców z naszego regionu, niż trzecio-czwarto ligowy...
Niestety, ale jestem wręcz przekonany, że Budziłek nie poradziłby sobie jako następca Nakielskiego...
A co do długu - tego chyba się nie dowiemy, czy istnieje, wobec kogo i czy jest to rzeczywiście wspomniane 300 tysięcy.
Niestety, ale jestem wręcz przekonany, że Budziłek nie poradziłby sobie jako następca Nakielskiego...
A co do długu - tego chyba się nie dowiemy, czy istnieje, wobec kogo i czy jest to rzeczywiście wspomniane 300 tysięcy.
Prawdopodobnie dług powstał przez źle zaplanowany budżet poprzedniej ekipy i transfery na wyrost , bo jak słyszałem GRABA ma 5000,00zł miesięcznie i udaje chorego to skandal , a przecież to Nakiel go sprowadził.
[ Dodano: Nie 05 Paź, 2008 ]
A co chodzi o Budziła to nie wątpliwie ma warsztat na a na asystę ta bym widział Biedrze – Konia jest to facet z jajami i umie znaleźć język z kopaczami.
[ Dodano: Nie 05 Paź, 2008 ]
A co chodzi o Budziła to nie wątpliwie ma warsztat na a na asystę ta bym widział Biedrze – Konia jest to facet z jajami i umie znaleźć język z kopaczami.
-
- był już na meczu wyjazdowym
- Kontakt:
ja z tym sie nie zgodze. Nakielski nie umie przygotować drużyny. Drużyna słabo spisuje sie zawsze w meczach ważnych dla kibiców (Jeziorak, Olimpia) zaraz ktoś powie że to wina grajków. Ja bym tą wine dał po połowie dla trenera i grajków. Transfery nie wiem kto robi ale jeśli to Nakielski to kolejny minus (Grabowski, Witkowski itd.)Czemu Nakielski zostawił tylko 3 napastników ? A co do wymiany prawie pół zespołu też sie nie zgodze. Potrzeba nam jak narazie 3 nowych grajków. 2 dobrych obrońców i napastnika ( z biegiem czasu pomocnika) Zespół budować należy powoli a nie wymieniać pół składu.czy21 pisze:zmiana trenera dużo nie da? tu trzeba wymienić pół drużyny i przyciąć pensje niektórym gwiazdom..
-
- wie, że "Wyjazd Rzecz Święta"!
- Kontakt:
- goleo6
- jak wyjazd to tylko do Iławy i Elbląga...
- Kontakt:
Ale jeżeli OKS zwolni Nakielskiego to będzie trzeba mu wypłacić wcale niemałą odprawę(ile to było? 100 tysięcy?) Ale pod względem sportowym jest to prawda: nakiel prochu już raczej nie wymyśli i lepiej żeby zrezygnował. Trenowanie juniorów dużo lepiej mu wychodzi Możliwe też ze złapał za dużo srok za ogon i nie może pogodzić trenerki juniorów z trenerką w 2 lidze.
-
- zabiera szalik Stomilu na mecz
Z tego co tu rozkminiam to niektórzy patrzą komuś do kieszeni a nie od strony sportowej. Niech Nakiel ma jeszcze dwie szkółki i zarabia ile chce .Dla mnie ważne jest żeby znaleźć przyczynę słabej gry zespołu a ta napewno nią nie jest. Nie bardzo wiem o co takim ludziom chodz.(zawiść,zazdrość?).Rozumiem że trzeba nawijać i to nieżle od strony sportowej i to róbmy ale ja nie zapominam dzięki komu jesteśmy w drugiej lidze i jak szybko się w niej znależlismy.Nie wiem czy już teraz nadzsedł czas na zmianę trenera (jeszcze ze dwa mecze) ale ku...wa tylko nie Budziłek.Przecież to śmiechu warte i nie pier..lcie że on to czy tamto. Jego czas minął.Takie jest moje zdanie i the end.
-
- stomil.olsztyn.pl
- Kontakt:
Nie jest to prawda! zapraszam na http://stomil.olsztyn.plPiki pisze:Takze jak podala TV Olsztyn ,oficjalnie Nakielski nie jest juz trenerem Stomilu jego funkcje przejal Budzilek. Nie byl to moj typ , ale trzeba dac czlowiekowi szanse.
Do najbliższego piątku członkowie zarządu OKS 1945 w Olsztynie dali sobie czas na udzielenie odpowiedzi na pytanie: kto będzie dalej trenował piłkarzy tego klubu.
Więcej na: http://www.olsztyn24.com/?m=1&i=4425
Info z pierwszej ręki, wypowiadał się sam p.o. prezesa.
Więcej na: http://www.olsztyn24.com/?m=1&i=4425
Info z pierwszej ręki, wypowiadał się sam p.o. prezesa.
Decyzja w sprawie Nakielskiego w piątek?
Za tymi drzwiami rozmawiano o losie trenera Nakielskiego Do najbliższego piątku członkowie zarządu OKS 1945 w Olsztynie dali sobie czas na udzielenie odpowiedzi na pytanie: kto będzie dalej trenował piłkarzy tego klubu. Ta kwestia była głównym przedmiotem zainteresowania zarządu klubu, podczas trwającego ponad dwie godziny dzisiejszego (6.10) posiedzenia.
- Było ostro - powiedział Mieczysław Angielczyk, wiceprezes zarządu OKS po dzisiejszym posiedzeniu. - Rozmawialiśmy o przyszłości piłki, szczególnie o szkoleniu. Doszliśmy do wniosku, że przyszłościowo trzeba bardziej postawić na szkolenie i zmienić wiele rzeczy. Pozostało nam na ten temat porozmawiać z terenerem Nakielskim.
Trener Andrzej Nakielski, o losie którego rozmawiali działacze, nie uczestniczył w spotkaniu zarządu. R E K L A M A- Trener dzisiaj ma urlop po ciężkim meczu w Mińsku Mazowieckim - tłumaczył prezes Angielczyk. - Sytuacja w klubie jest nerwowa, nie jest wesoło. Nie chcieliśmy więc dzisiaj ściągać trenera, a rozmowę z nim przełożyliśmy na piątek. Wtedy będzie już po ważnym dla nas meczu z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Teraz trener powinien mieć spokój, by przygotować drużynę do tego meczu.
Mieczysław Angielczyk zdradził, że w piątek zarząd będzie rozmawiał nie tylko z Andrzejem Nakielskim, ale również z trzema innymi kandydatami do pracy szkoleniowej.
- Do drużyny trzeba wprowadzić nowego ducha, ale nie możemy zapominać, że Andrzej Nakielski wprowadził tę drużynę do II ligi - mówił. - Musimy więc zastanowić się nad przyszłością w szerszym gronie szkoleniowym. Możliwe, że trzeba będzie skorzystać z pomocy psychologa.
Na nasze pytanie, czy może być tak, że Andrzej Nakielski pozostanie na stanowisku trenera, Mieczysław Angielczyk odpowiedział dyplomatycznie: - Może być tak, że nad tym zastanowimy się w piątek.
Według naszego rozmówcy, kandydaci na trenera OKS to wysokokwalifikowana „kadra olsztyńska”, aktualnie pracujący trenerzy. Ich nazwiska to jednak tajemnica zarządu.
- O nazwiskach nie możemy mówić, to bo jakby tajemnica handlowa - tłumaczy prezes Angielczyk. - Poza tym, jeszcze nie wszyscy wiedzą o tym, że będą zaproszeni na rozmowę.
Członkowie zarządu rozmawiali dzisiaj również o organizacji klubu. - Jest wiele zmian, wszyscy stwierdziliśmy, że idzie ku dobremu i to jest pozytywne - mówił Angielczyk.
Korzystając z okazji, zapytaliśmy prezesa Angielczyka o sytuację finansową klubu, a konkretnie, czy prawdą jest, że klub ma 300 tys. zł długu?
- Nie wiem skąd ta suma - odpowiedział. - W tej chwili sytuacja finansowa jest zadowalająca, wychodzimy z dołka, który powstał przez podpisanie złych kontraktów. Dołek nie jest jednak głęboki, można z niego wyjść.
Za tymi drzwiami rozmawiano o losie trenera Nakielskiego Do najbliższego piątku członkowie zarządu OKS 1945 w Olsztynie dali sobie czas na udzielenie odpowiedzi na pytanie: kto będzie dalej trenował piłkarzy tego klubu. Ta kwestia była głównym przedmiotem zainteresowania zarządu klubu, podczas trwającego ponad dwie godziny dzisiejszego (6.10) posiedzenia.
- Było ostro - powiedział Mieczysław Angielczyk, wiceprezes zarządu OKS po dzisiejszym posiedzeniu. - Rozmawialiśmy o przyszłości piłki, szczególnie o szkoleniu. Doszliśmy do wniosku, że przyszłościowo trzeba bardziej postawić na szkolenie i zmienić wiele rzeczy. Pozostało nam na ten temat porozmawiać z terenerem Nakielskim.
Trener Andrzej Nakielski, o losie którego rozmawiali działacze, nie uczestniczył w spotkaniu zarządu. R E K L A M A- Trener dzisiaj ma urlop po ciężkim meczu w Mińsku Mazowieckim - tłumaczył prezes Angielczyk. - Sytuacja w klubie jest nerwowa, nie jest wesoło. Nie chcieliśmy więc dzisiaj ściągać trenera, a rozmowę z nim przełożyliśmy na piątek. Wtedy będzie już po ważnym dla nas meczu z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Teraz trener powinien mieć spokój, by przygotować drużynę do tego meczu.
Mieczysław Angielczyk zdradził, że w piątek zarząd będzie rozmawiał nie tylko z Andrzejem Nakielskim, ale również z trzema innymi kandydatami do pracy szkoleniowej.
- Do drużyny trzeba wprowadzić nowego ducha, ale nie możemy zapominać, że Andrzej Nakielski wprowadził tę drużynę do II ligi - mówił. - Musimy więc zastanowić się nad przyszłością w szerszym gronie szkoleniowym. Możliwe, że trzeba będzie skorzystać z pomocy psychologa.
Na nasze pytanie, czy może być tak, że Andrzej Nakielski pozostanie na stanowisku trenera, Mieczysław Angielczyk odpowiedział dyplomatycznie: - Może być tak, że nad tym zastanowimy się w piątek.
Według naszego rozmówcy, kandydaci na trenera OKS to wysokokwalifikowana „kadra olsztyńska”, aktualnie pracujący trenerzy. Ich nazwiska to jednak tajemnica zarządu.
- O nazwiskach nie możemy mówić, to bo jakby tajemnica handlowa - tłumaczy prezes Angielczyk. - Poza tym, jeszcze nie wszyscy wiedzą o tym, że będą zaproszeni na rozmowę.
Członkowie zarządu rozmawiali dzisiaj również o organizacji klubu. - Jest wiele zmian, wszyscy stwierdziliśmy, że idzie ku dobremu i to jest pozytywne - mówił Angielczyk.
Korzystając z okazji, zapytaliśmy prezesa Angielczyka o sytuację finansową klubu, a konkretnie, czy prawdą jest, że klub ma 300 tys. zł długu?
- Nie wiem skąd ta suma - odpowiedział. - W tej chwili sytuacja finansowa jest zadowalająca, wychodzimy z dołka, który powstał przez podpisanie złych kontraktów. Dołek nie jest jednak głęboki, można z niego wyjść.
-
- zabiera szalik Stomilu na mecz
-
- był już na meczu wyjazdowym